Over ons

Welkom bij Vrienden van de Dompelaar

De Vrienden van de Dompelaar houden zich bezig met het onderhouden en het in stand houden van openlucht zwembad de Dompelaar. Dit wordt gedaan door inzet van vrijwilligers, donateurs en sponsoren. Zwembad de Dompelaar ligt net buiten de bebouwde kom van Groot-Ammers en is prachtig gelegen tussen de zomer- en winterdijk aan de rivier de Lek.

Het zwembad heeft een 50 meter wedstrijdbad met duikplank en een 13 meter lange glijbaan. Het is de thuisbasis van zwemvereniging S.V. Octopus. Voor de kinderen is er een instructiebad en een peuterbad met leuk speeltoestel. Gedurende het seizoen worden er in samenwerking met o.a. Optisport en Molenwaard Actief  activiteiten georganiseerd door de Vrienden van de Dompelaar.  Zoals een zwemvierdaagse, aqua varia, aftersummer party, hondenzwemmen, sponsorbarbecue en nog veel meer.

Je kunt in zwembad De Dompelaar lekker zonnen, spelen en relaxen op de verschillende ligweides. Voor de kinderen is er een grote airtrampoline, een volleybalveld en diverse speeltoestellen. Rond de baden staan picknicktafels, stoelen, tafels en parasols. Ook is er een klein winkeltje met koffie, thee, fris, snoep, chips en ijsjes.

Heeft u vragen?

Vrienden van de Dompelaar zetten zich in voor behoud zwembad

De Stichting Vrienden van de Dompelaar is op 23 november 2011 opgericht. De aanleiding was de dreigende sluiting van het zwembad door een bezuinigingsronde van de toenmalige Gemeente Liesveld. De Stichting Vrienden van de Dompelaar zet zich in voor het behoud van het zwembad. Door een grote groep vrijwilligers worden de baden, opstallen en het terrein onderhouden. Met als doel de onderhoudskosten van de eigenaar, Gemeente Molenwaard te verlagen. Het onderhoud wordt bekostigd door sponsoren uit het bedrijfsleven en meer dan 1500 donateurs uit o.a. Groot-Ammers, Streefkerk, Nieuwpoort, Waal en Langerak

Het bestuur van de Vrienden van de Dompelaar bestaat uit 8 leden: Marco Hoogenes (voorzitter), Patricia Ouwerkerk (penningmeester) Hennie Kortleve (coördinator vrijwilligers), Marco van Leeuwen (techniek en sponsoren), Harm van Pelt (activiteiten), Corrie de Kluijver (pr en activiteiten), Marja Ooms en Peter Bouter (algemeen lid). Het bestuur wordt bijgestaan door een aantal commissieleden. De bevlogen bestuursleden hebben elk hun eigen argument om zich in te zetten voor het zwembad. De een is hartstochtelijk gebruiker en de ander vindt het belangrijk dat een basisbehoefte als een zwembad behouden blijft voor de leefbaarheid van de gemeente. Ook de zwemveiligheid van onze kinderen is een belangrijk argument.

“Er is veel gedragenheid onder de bevolking en sponsoren voor het behoud van het zwembad. Ook kunnen we al jarenlang rekenen op een trouwe groep vrijwilligers. Dit geeft ons energie om afspraken te maken met de Gemeente Molenwaard en Optisport om ‘ons’ prachtige zwembad open te houden voor de volgende generatie”, zegt voorzitter Marco Hoogenes van Vrienden van de Dompelaar.